Mentalist

Nanizanka / Kriminalka, 2. sezona, 13. del, Združene države Amerike
60 min | IMDB: 8,1 |

Patrick Jane je neodvisni svetovalec pri kalifornijski policiji, ki s pomočjo čuta za opazovanje in sklepanje reši še tako zapletene zločine.

Patrick in ostali preiskujejo umor Liselle Douglas, prodajalke luksuznih avtomobilov. Patrick kmalu opazi, kako tekmovalen je bil njen svet, saj je bil njen sloves odvisen le od števila prodanih avtomobilov. Preiskava pokaže, da je Liselle nekdo povozil z avtomobilom, na seznamu osumljencev pa se znajdejo Lisellin fant Jeff, premožni klient Walter Mashburn ter njeni kolegi. Patrick se zaveda, da bo našel morilca le, če bo našel avto, ki je zbil Liselle.

Zaradi svojih kontroverznih metod in nespoštovanja protokola se Patrick večkrat znajde v nemilosti svojih policijskih kolegov, po drugi strani pa zaradi svoje učinkovitosti med kolegi vzbuja spoštovanje. Njegovo pomoč še posebej ceni njegova šefica, agentka Teresa Lisbon, med njegovimi sodelavci pa sta tudi agenta Kimball Cho in Wayne Rigsby ter mlada detektivka Grace Van Pelt.

Režija: Chris Long

Igrajo: Simon Baker,Robin Tunney,Tim Kang,Owain Yeoman,Amanda Righetti,Rockmond Dunbar,Joe Adler,Aunjanue Ellis,Michael Gaston,John Troy Donovan