Velika noč

Film / Komedija, Združene države Amerike
110 min | IMDB: 7,3 |

V petdesetih letih brata iz Italije v New Jerseyju odpreta restavracijo. Kmalu odkrijeta, da se morata o poslovanju v Novem svetu še veliko naučiti.

Brata Primo in Secondo sta se iz Italije preselila v ZDA, da bi v New Jerseyju odprla pristno italijansko restavracijo. Primo je temperamenten in vzkipljiv, vendar sila nadarjen kuhar ter kulinarični genij; odločen je, da svojega talenta ne bo zapravljal za vsakdanje jedi, ki jih pričakujejo gostje lokala. Secondo je spreten diplomat, ki skuša restavracijo finančno obdržati nad površjem kljub redkim stalnim gostom in revnem umetniku, ki plačuje s svojimi slikarijami. Pascal, lastnik bližnje in kljub povprečni ponudbi nadvse uspešne restavracije, ponudi rešitev: poklical bo svojega prijatelja, slavnega jazzovskega glasbenika, da bo kot posebna točka za zabavo gostov igral v restavraciji. Primo pripravlja svojo kulinarično mojstrovino, pravcato življenjsko delo, za počastitev "velike noči" obeh bratov.

Režija: Campbell Scott

Igrajo: Marc Anthony,Tony Shalhoub,Stanley Tucci,Larry Block,Caroline Aaron,Andre Belgrader,Minnie Driver,Peter McRobbie,Isabella Rossellini,Liev Schreiber