Kosti

Nanizanka / Triler, 8. sezona, 17. del, Združene države Amerike
55 min | IMDB: 7,9 |

Forenzična antropologinja in prevzetni agent FBI preiskujeta vzroke smrti. A pri svojih preiskavah lahko izhajata samo iz strohnelega mesa in kosti.

Na inštitutu Jeffersonian se zaposli izredno izobraženi dr. Oliver Wells, čigar ekscentrične opazke pridejo Temperance kmalu do živega. Medtem ko skuša biti čim bolj odprta do znanstvenih vprašanj, ki jih zastavlja Wells, pa je Booth prepričan, da Temperance pretirava, ko začne resno razmišljati o tem, da je v novo preiskavo umora vpleteno tudi potovanje skozi čas.

Dr. Temperance Brennan je visoko usposobljena forenzična antropologinja in uspešna pisateljica. S svojim znanjem pomaga policiji pri reševanju umorov, saj zna sklepati na podlagi sledi, ki se nahajajo v kosteh žrtev. Sodeluje z agentom FBI Seeleyjem Boothom, nekdanjim vojaškim ostrostrelcem, ki nima zaupanja v znanost in znanstvenike. Booth verjame, da ključ do rešitve leži pri ljudeh, ki so še vedno živi, torej pričah in osumljencih. Čeprav se s Temperance pogosto ne strinjata, njuno sodelovanje na koncu vedno obrodi sadove.