Jack Reacher: Nikoli se ne vrni

Film / Akcija, Združene države Amerike
115 min | IMDB: 6,1 |

Ko majorko Turner obtožijo vohunstva in izdaje, Jack Reacher ugotovi, da je bila tarča velike vladne zarote.

Po štirih letih samotarskega iskanja pravice se vrne v oporišče svoje nekdanje enote, da bi pojasnil nesporazume v zvezi s preteklimi dogodki. Njegovo zaupnico in zvezo v oporišču, majorko Susan Turner (Cobie Smulders), nepričakovano obtožijo vohunstva in zaprejo, Jacku pa naprtijo krivdo za umor izpred šestnajstih let. Brez obotavljanja se odpravi pomagat prijateljici, nato pa skupaj na begu začneta raziskovati temačno zaroto, ki sega v sam vrh vojaškega poveljstva. Za nameček se jima pridruži težavno uporniško dekle, ki bi lahko bila Jackova davno izgubljena hči, za katero doslej sploh ni vedel.

Zgodba je osnovana po osemnajstem romanu Leeja Childa iz serije knjižnih uspešnic, ki so se po vsem svetu prodale v sto milijonski nakladi. Režiser nepozabnih zgodb "Jesenska pripoved", "Poslednji samuraj" in "Krvavi diamant" prinaša naslednje poglavje prigod nekdanjega vojaškega policista Jacka Reacherja (Tom Cruise), specialista za orožje in borilne veščine.

Režija: Edward Zwick

Igrajo: Tom Cruise,Cobie Smulders,Aldis Hodge,Danika Yarosh,Patrick Heusinger,Holt McCallany,Robert Knepper,Judd Lormand,Christopher Berry,Hunter Burke