Mentalist

Nanizanka / Kriminalka, 4. sezona, 17. del, Združene države Amerike
55 min | IMDB: 8,1 |

Patrick Jane je neodvisni svetovalec pri kalifornijski policiji, ki s pomočjo čuta za opazovanje in sklepanje reši še tako zapletene zločine.

Jane in Lisbonova preiskujeta umor Matilde Cruz. Umoril jo je nekdo, ki ga je spoznala prek spletne klepetalnice na temo Shakespearja. Patrick je prepričan, da jo je umoril njen arogantni šef Gary, toda ta vse skupaj zanika. FBI-jeva agentka Susan Darcy prosi Patricka za pomoč pri preiskavi umora Kati Bauer, ki so jo našli mrtvo v parku. Njenega fanta Jamesa so našli v gozdu z nožem v roki, toda kaj, ko je izgubil zavest in se ne spominja ničesar. Jane je prepričan, da je James nedolžen in da ima Darcyjeva nekaj za bregom.

Zaradi svojih kontroverznih metod in nespoštovanja protokola se Patrick večkrat znajde v nemilosti svojih policijskih kolegov, po drugi strani pa zaradi svoje učinkovitosti med kolegi vzbuja spoštovanje. Njegovo pomoč še posebej ceni njegova šefica, agentka Teresa Lisbon, med njegovimi sodelavci pa sta tudi agenta Kimball Cho in Wayne Rigsby ter mlada detektivka Grace Van Pelt.

Režija: Chris Long

Igrajo: Simon Baker,Robin Tunney,Tim Kang,Owain Yeoman,Amanda Righetti,Rockmond Dunbar,Joe Adler,Aunjanue Ellis,Michael Gaston,John Troy Donovan