Bela sužnja

Nadaljevanka / Zgodovina, 12. del, Kolumbija
50 min | IMDB: 8,1 |

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Poroka se nezadržno bliža. Donja Adela priganja Victorio, da sodeluje pri pripravah, toda ona ves čas misli na Miguela. Na haciendi Eden se sužnji pripravljajo na upor. Po vsem mestu se kopičijo trupla sužnjev, ki so pridobili svobodo po novem zakonu. Rosa, ki je zaljubljena v Miguela, svoji gospodarici Isabel, hčerki dona Nicolása, prizna, da jo namerava zapustiti in oditi daleč proč.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parrenu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen. V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Režija: Liliana Bocanegra

Igrajo: Nerea Camacho,Orian Suarez,Miguel de Miguel,Modesto Lacen,Norma Martínez,Ricardo Vesga,Vina Machado,Andrés Suárez,Natasha Klauss,Miroslava Morales