Lorax Dr. Seuss' The Lorax

Film / Animirani, Združene države Amerike
85 min | IMDB: 6,4 |

Deček Ted išče pravo drevo, da bi navdušil dekle svojih sanj. Zato pa mora raziskati zgodbo o Loraxu, brkatemu bitju, ki se bori za zaščito gozdov.

Ustvarjalci animirane komedije "Jaz, baraba" na platna prinašajo čudoviti namišljeni svet ameriškega avtorja Dr. Seussa v vizualnem 3D spektaklu, kakršnega še nismo videli. Dvanajstletni Ted bo naredil vse, da bi pridobil naklonjenost mlade sosede, dekleta svojih sanj. Da ga bo vzljubila, ji bo prinesel čisto pravo drevo trufu – če ga bo v umetni in plastični deželi, kjer nič več ne raste, seveda sploh našel. V svojem iskanju nepričakovano naleti na čudaka, ki v osami živi daleč zunaj mesta – in tam odkrije zgodbo o Loraxu, varuhu gozda in zagovorniku dreves. Očarljivi, nagajivi in brkati nergač je med redkimi, ki se še borijo za ohranitev živega zelenega sveta.

Likom so v izvirniku posodili glasove Danny DeVito, Ed Helms, Zac Efron, Taylor Swift, Rob Riggle, Jenny Slate in Betty White.

Režija: Chris Renaud

Igrajo: Danny DeVito , Ed Helms , Zac Efron , Taylor Swift , Betty White , Rob Riggle , Jenny Slate , Nasim Pedrad , Joel Swetow , Michael Beattie