Izganjalci duhov 2 Ghostbusters II

Film / Komedija, Združene države Amerike
120 min | IMDB: 6,6 |

Ko odkrijejo veliko reko ektoplazme in se znova začnejo pojavljati duhovi, se morajo izganjalci duhov znova lotiti dela.

Minila so že štiri leta, odkar so izganjalci duhov zadnjič šli v akcijo. Ker za njihovo podjetje za izganjanje duhov že toliko časa ni dela, se ukvarjajo z drugimi stvarmi. Dr. Peter Venkman je po zaslugi televizijske oddaje o nadnaravnih pojavih postal razvpit parapsiholog. Dr. Raymond Stantz in Winston Zeddemore si zagotavljata preživetje z zaslužki na otroških zabavah. Tehnični genij dr. Egon Spengler nadaljuje svoje raziskave o učinkih čustvenih stanj na psihomagnetična energijska polja. Venkmanovo razmerje z Dano Barrett, iz katere so v prvem delu izganjali zlobnega duha, je propadlo. Dana se je poročila in imela otroka z drugim, vendar je šel tudi ta zakon po gobe. Ko se Dani in njenemu sinu Oscarju začnejo dogajati čudne stvari, je jasno, da so duhovi ponovno na pohodu. Ponovno je čas za izganjalce duhov.

Režija: Ivan Reitman

Igrajo: Bill Murray , Dan Aykroyd , Sigourney Weaver , Harold Ramis , Rick Moranis , Ernie Hudson , Annie Potts , Peter MacNicol , Harris Yulin , David Margulies