Kosti Bones

Nanizanka / Kriminalka, 6. sezona, 21. del, Združene države Amerike
45 min | IMDB: 7,8 |

Forenzična antropologinja in prevzetni agent FBI preiskujeta vzroke smrti. A pri svojih preiskavah lahko izhajata samo iz strohnelega mesa in kosti.

Na ulici najdejo skrivnostno gluho dekle z nožem v roki. Ker je vsa krvava in ni sposobna komunicirati, Brennanovi in Boothu ne preostane drugega, kot da sumijo, da je dekle zagrešilo umor. Toda še prej bodo morali odkriti njeno identiteto in morebitni motiv za zločin. Angela medtem Hodginsu ne želi povedati pomembne podrobnosti o njeni nosečnosti.

Dr. Temperance Brennan je visoko usposobljena forenzična antropologinja in uspešna pisateljica. S svojim znanjem pomaga policiji pri reševanju umorov, saj zna sklepati na podlagi sledi, ki se nahajajo v kosteh žrtev. Sodeluje z agentom FBI Seeleyjem Boothom, nekdanjim vojaškim ostrostrelcem, ki nima zaupanja v znanost in znanstvenike. Booth verjame, da ključ do rešitve leži pri ljudeh, ki so še vedno živi, torej pričah in osumljencih. Čeprav se s Temperance pogosto ne strinjata, njuno sodelovanje na koncu vedno obrodi sadove.

Režija: Dwight H. Little

Igrajo: T.J. Thyne , Tamara Taylor , Natasha Marc , David Boreanaz , John Francis Daley , Reggie Watkins , Pamela Gray , Michaela Conlin , McKenzie Applegate , Michelle L. Gardner