Stumptown

Nanizanka / Kriminalka, 1. sezona, 7. del, Združene države Amerike
55 min | IMDB: 7,4 |

Dex Parios je močna in odločna vojaška veteranka, ki v Oregonu začne delati kot zasebna preiskovalka.

Dex gre v akcijo pod krinko. Lokalni politik jo je najel z namenom, da bi izbrskala kakšno umazano skrivnost političnega nasprotnika.

Serija govori o Dex Parios, močni, odločni in odrezavi vojni veteranki z zapletenim ljubezenskim življenjem, dolgom zaradi iger na srečo in bratom, za katerega skrbi v Portlandu v Oregonu. Zaradi vojaških spretnosti je odlična preiskovalka. Zaradi svoje neposrednosti se zna dobro postaviti zločincem po robu, njeni pristopi pa niso vedno ravno v skladu s policijskimi pravili. Stumptown je ameriška kriminalistično-dramska televizijska serija, ki so jo v ZDA začeli predvajati 25. septembra 2019. Temelji na stripu z istim naslovom, ki so ga ustvarili Greg Rucka, Matthew Southworth in Justin Greenwood. Zgodbo je za televizijo priredil scenarist Jason Richman. Naslov serije Stumptown je vzdevek za mesto Oregon v ameriški zvezni državi Portland, kjer se serija tudi odvija.

Režija: Marc Buckland

Igrajo: Cobie Smulders , Jake Johnson , Cole Sibus , Adrian Martinez , Michael Ealy , Tantoo Cardinal , Camryn Manheim , Monica Barbaro , Fiona Rene , Gregory Zaragoza