Smodnikov milkshake Gunpowder Milkshake

Film / Akcija, Francija
115 min | IMDB: 6,0 |

Morilka po naročilu Sam se znajde na seznamu za odstrel. Potrebovala bo pomoč zvezdniške zasedbe morilk, med katerimi je tudi njena odtujena mati.

Sam (Karen Gillan) je bila stara vsega 12 let, ko jo je bila prisiljena zapustiti njena mama Scarlet (Lena Headey), elitna morilka po naročilu. Sam so vzgajali v Firmi, neusmiljeni hudodelski združbi, za katero je delala Scarlet. Petnajst let pozneje gre Sam po materinih stopinjah in postane neustrašna morilka. S svojimi veščinami se znebi nereda v Firmi, je učinkovita in zvesta. A ko se izjalovi neki tvegani posel, se mora Sam odločiti, ali bo še naprej delala za Firmo ali pa bo branila življenje nedolžne osemletne deklice Emily (Chloe Colemaan). Z morilci za petami ima Sam samo eno možnost za preživetje: združiti moči z materjo in njenimi smrtonosnimi sodelavkami, knjižničarkami (Angela Bassett, Michelle Yeoh in Carla Gugino).

Režija: Navot Papushado

Igrajo: Karen Gillan , Lena Headey , Carla Gugino , Michelle Yeoh , Joanna Bobin , Freya Allan , Ed Birch , Paul Giamatti , Ralph Ineson , Adam Nagaitis