Informativni / Informativna oddaja
Oddaja Tema nas informira o dogodkih in usodah, ki bi ganile vsakogar.
Ponižanja v luksuznem hotelu? Kuharski vajenci obtožujejo "Nisem se več počutila varno," pravi mlada ženska o svojih izkušnjah vajenke v kuhinji tirolskega luksuznega hotela. Ona in dvanajst drugih mladih ljudi izrekajo hude obtožbe proti hiši, ki je navedena kot vrhunski delodajalec. Kritike so uperjene proti dolgoletnemu šefu kuhinje in več njegovim vodstvenim delavcem. Prihajalo naj bi do spolnega nadlegovanja, rasističnih žaljivk in sistematičnega poniževanja. Delavska zbornica Tirolske potrjuje intervencije. Primer, ki ga je razkrila raziskovalna platforma DOSSIER, odpira vprašanje: Kako je lahko v priznanem vzornem podjetju prišlo do takšnih razmer? Poročata Pia Bichara in Markus Waibel. Na račun živali – ilegalna trgovina z mladiči "Zaupala sem ji, navsezadnje je veterinarka, zato nisem predvidevala, da so mladiči bolni," pravi Alexandra. Delovna terapevtka je svojega pritlikavega pudlja Adora kupila v domnevno idilični vzreji veterinarke. Kmalu zatem je mladič hudo zbolel. Proti veterinarki je dolgo potekala preiskava. Obtožba: ilegalno naj bi kupovala mladiče in jih pod pretvezo, da so iz njene vzreje, drago prodajala naprej. Policija je ob kontroli na stari kmetiji naštela do 35 psov. Poroča Savanka Schwarz. Štiri leta v izgnanstvu – "Želela sem se vrniti, a zdaj ne več" "Imela sem popolno življenje s sanjsko službo in lastnim stanovanjem," pravi Jevgenija Demenko. Dan po začetku ruske agresije je z matero in majhnim sinom pobegnila iz Ukrajine. Zdaj živijo v kraju Würmla v Spodnji Avstriji. Njen sin Demid govori nemško bolje kot ukrajinsko. Njena mati Olga je bila pulmologinja, danes dela kot čistilka. Jevgenija Demenko je bila grafična oblikovalka animacij, danes pa je ponosna na svojo službo na blagajni supermarketa. 25-letna Miroslava Kovalenko dela na dveh delovnih mestih in opravlja certifikat iz nemščine, da bi lahko nadaljevala študij. Svoje stare domovine ne prepozna več. Reportaža Andree Poschmaier in Mattea Glaserja. Planšar kot milijonar "Želim delati živ sir, ki se razvija in lahko zori, tako kot mi." Tako Anton Sutterlüty opisuje svojo strast do izdelave sira. Ko je leta 2001 v oddaji Milijonar kot prvi kandidat dobil 10 milijonov šilingov, svojega denarja ni vložil v luksuz, temveč v sirarstvo. "Nočem ničesar imeti v lasti. Lastnina me dela nesvobodnega," pravi. Nekdanji umetniški posrednik je najel planino v svojem rodnem Vorarlbergu in tam od takrat izdeluje sir po tradiciji svojih prednikov. Susanne Kainberger je obiskala nekdanjega šilingov milijonarja na planini v Bregenzerwaldu.
Prihaja retrogradni Merkur. Kaj to pomeni za nas?
Norveški kralj Harald zaradi okužbe v bolnišnici na Tenerifu
Igralec Uroš Fürst zaljubljen v mlado dramaturginjo
Legendarna restavracija JB zapira vrata v Ljubljani
Pogovoriti se moramo o vlakninah
Kako danes pse najvarneje zaščitimo pred bolhami in klopi
Igralec Dragan Bjelogrlić je tiktokerju iz rok izbil telefon, ko ga je ta snemal
Gorenje predstavlja novega ambasadorja blagovne znamke – nogometno legendo Luko Modrića. Vse velike zgodbe se začnejo doma.
Vrhunska ponudbaOdkrijte izbrane televizorje, pametne ure, opremo za fitnes in druge top izdelke v naši E-trgovini. Kupujte brez skrbi – do 24 obrokov brez obresti in z brezplačno dostavo.
Enotna cena paketov NajIzberite paket Naj po svoji meri – zdaj vsi s hitrostjo do 1 Gbit/s.
E-oskrbaZagotovite si brezskrbnost z rešitvijo, ki vas ob padcu ali slabosti takoj poveže z asistenčnim centrom. Zanesljiva pomoč je na voljo 24/7.
TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o.,
Cigaletova 15, 1000 Ljubljana,
T: +386 1 473 00 10
© TSmedia, medijske vsebine in storitve, d. o. o.
Vse pravice pridržane 1997-2025.