Bolj ko me ignoriraš The More You Ignore Me

Film / Komedija, Velika Britanija
100 min | IMDB: 5,8 |

V osemdeseta leta prejšnjega stoletja postavljena zgodba o odnosu med materjo, ki ima težave z duševnim zdravjem, ter hčerjo, ki jo skuša razumeti.

Prisrčna črna komedija o disfunkcionalni družini se odvija v osemdesetih letih na angleškem podeželju. Mlada Gina se trudi biti ljubeča mati in žena, vendar ji um čedalje bolj peša. Še bolj se zaplete, ko postane obsedena s krajevnim meteorologom in jo to nazadnje pripelje v bližnjo psihiatrično bolnišnico. V naslednjih letih se njena odraščajoča hči Alice trudi razumeti svojo mater, zdaj nenehno pod vplivom močnih zdravil – vendar povzroči le zmedo s svojo odločenostjo, da se bo za vsako ceno zbližala z Alice. Njena želja za vselej razdeli družino in vodi do ganljivega razpleta. Komična drama, glasbeno podložena s popevkami skupine The Smiths, prinaša neizprosen, a tudi zabaven portret življenja v čudaškem gospodinjstvu, in opozarja na vpliv duševnih težav na obstoj družine.

Režija: Keith English

Igrajo: Sheridan Smith , Mark Addy , Ella Hunt , Sally Phillips , Sheila Hancock , Tony Way , Tom Davis , Elizabeth Carling , Jo Brand , Ricky Tomlinson