Stand up za Sunny Stand Up for Sunny

Film / Komedija, Avstralija
100 min | IMDB: 6,4 |

Travis, samotar s cerebralno paralizo, sreča sramežljivo nadobudno komičarko Sunny, in njegovo osamljeno življenje se spremeni.

Zvezdnik serije "Kriva pota" R. J. Mitte, ki tudi v resnici trpi za cerebralno paralizo, preseneti z vrhunsko upodobitvijo Travisa, mladeniča, ki živi v najeti podrtiji v Sydneyu in čigar bolezen ga je pahnila v osamo in nenehno jezo. Ko se nekoč znese nad objestneži, ostane še brez službe vzdrževalca in nazadnje pristane v pivnici, kjer se s svojim duhovitim sarkazmom postavi v bran Sunny, sramežljivi novinki v svetu stand-up komedije, pred seksističnim izzivalcem. Mikey (Sam Reid), ki je lastnik lokala in pretirano zaščitniški Sunnyjin fant, najame Travisa, da bi Sunny pomagal pripraviti komično predstavo, in kmalu med njima preskočijo iskre – skupaj z romanco in kopico zabavnih prigod. Živahna komedija prinaša pomenljivo sporočilo o ljudeh z duševnimi motnjami in diskriminaciji, ki so jo pogosto deležni.

Režija: Steven Vidler

Igrajo: RJ Mitte , Radha Mitchell , Sam Reid , Barry Humphries , Matt Nable , Ella Scott Lynch , Megan Smart , Josh McConville , Felix Williamson , Philippa Northeast