Tihi boj Sordo

Film / Drama, Španija
130 min | IMDB: 5,6 |

Zgodba se odvija v Španiji leta 1944 in spremlja gverilca Anselma, ki po opravljeni sabotaži ogluši in se znajde na begu pred vojaki.

Španija med vojno leta 1944. Po zaslugi uporniškega gibanja in zaveznikov je v Franciji naposled konec nacistične okupacije. Spodbujeni s to zmago se španski gverilci odločijo vrniti iz izgnanstva in v domovini zanetiti upor zoper generala Franca. Cilj skupine diverzantov je preprost: uničiti infrastrukturo fašističnega režima. Ampak nepričakovan spopad s špansko vojsko, medtem ko skušajo zrušiti most, se konča s smrtjo skoraj vseh, razen dveh. Prvega aretirajo in odpeljejo, Anselmu pa uspe pobegniti, vendar je v eksploziji oglušel. Poda se v beg, brez hrane, toplih oblačil in orožja, za petami pa sta mu neusmiljeni vojaški stotnik in ruski ostrostrelec, medtem ko je svet okrog njega zavit v tišino.

Režija: Alfonso Cortés-Cavanillas

Igrajo: Asier Etxeandia , Marian Álvarez , Hugo Silva , Aitor Luna , Imanol Arias , Olimpia Melinte , Ruth Díaz , Jorge Basanta , Stephanie Gil , Roberto Bonacini