Moja edina My One and Only

Film / Komedija, Združene države Amerike
110 min | IMDB: 6,5 |

Lepotica Ann se potem, ko je moža zalotila v objemu druge ženske, s sinovoma Georgeem in Robbiejem odpravi na pot čez ZDA.

Čudovita in muhasta Ann Devereaux je pravkar zapustila svojega nezvestega moža Dana in šla na pot s svojima najstniškima sinovoma Georgeom in Robbiejem, da bi našla nadomestnega očeta. Čeprav se piše leto 1953, je Ann prepričana, da ji bodo ženski čari enako služili kot pred dvema desetletjema. Vendar je preteklo že veliko časa od dni, ko so Ann nazadnje dvorili, in zdi se, da zgube in ženskarji prevladujejo med spodobnimi in za poroko primernimi moškimi. Ann se ne vda, a kopica novih šol za sinova, skromna stanovanja in romantični polomi opravijo svoje. Ann je neutrudna, njen ponos spodbuja navdušenje starejšega sina Robbieja, veselega fanta, ki bi rad nastopal na odru, ter cinizem mlajšega Georgea, nadobudnega pisatelja. Kilometri se nabirajo, njihovo potovanje pa se od ekscentričnega spreminja v grenko in nazadnje zabavno. Med zaletavimi odločitvami in čudaškimi srečanji na poti pelje Ann svoja sinova po poti med navdušenjem in paniko. Nazadnje George odkrije odločenost, plemenitost in ljubezen pod materino samozavestno zunanjostjo. Ann pa sebe in sinova zapelje v prihodnost, kakršne nihče med njimi ni pričakoval.

Režija: Richard Loncraine

Igrajo: Renée Zellweger , Logan Lerman , Mark Rendall , Kevin Bacon , Troy Garity , David Koechner , J.C. MacKenzie , Eric McCormack , Chris Noth , Molly C. Quinn