Trgovec z rabljenimi vozili: Desoto Firedome Wheeler Dealers: De Soto Firedome

Dokumentarni / Tehnika, 12. sezona, 8. del, Velika Britanija
60 min | IMDB: 8,2 |

Mike Brewer in Edd China sta se lotila največjega izziva v svoji karieri. Na tekmovalni zahodni obali ZDA bosta odprla svojo delavnico.

Po nakupu slabo predelanega desota firedome se Mike in Edd odločita odpraviti vse njegove pomanjkljivosti in mu povrniti njegov nekdanji sijaj.

Iskanje, nakup, popravila in teste avtomobilov bosta sicer izvajala izključno v ZDA, avtomobili pa ne bodo izključno ameriških znamk. Mike se bo odpravil v Veliko Britanijo, Rusijo, Italijo, na Poljsko in v Španijo, kjer bo iskal vozi­la, ki kar kličejo po popravilu, nato pa jih bo prepeljal v Eddovo garažo. Ko bosta zaključila prenovo posameznega vozila, si bosta vzala čas za poskusno vožnjo. Tako boste videli kako bi klasični avtomobili resnično morali izgledati, hkrati pa boste prisluhnili tudi strokovni razlagi Mika in Eda, ki vedno nadrobno opišeta vse kar je bilo treba postoriti, preden je šlo vozilo v roke novemu lastniku. Trgovca z vozili bosta predstavila fantastičen nabor legendarnih ameriških jekle­nih konjičkov, kot so npr. redek Pontiac GTO, ameriški kamion Ford 1, neverjetni coupe iz 50-ih let prejšnjega stoletja DeSoto Firedome, pa ena največjih šal v tem poslu AMC Pacer in še mnoge druge ameriške in tuje znamke. V zadnji epi­zodi bosta Mike in Edd svoje potovanje po ZDA zaključila z retrospektivo ameriš­ke pustolovščine, spomnila se bosta najboljših trenutkov v delavnici in izven nje ter seveda izpostavila tisto najboljše, kar ZDA lahko ponudi.

Režija: Michael Wood

Igrajo: Mike Brewer , Edd China