Endeavour: Kartuša Endeavour: Cartouche

Nadaljevanka / Kriminalka, 5. sezona, 2. del, Velika Britanija
90 min | IMDB: 8,6 |

Serija se dogaja v šestdesetih letih 20. stoletja in prikazuje zgodnja leta policijskega stražnika Endeavourja Morsa.

Oxford preplavi blišč Hollywooda, saj začnejo zvezde v mestu snemati novo grozljivko. Medtem zastrupitev nekdanjega detektiva narednika vodi Endeavourja in Thursdayja do lokalnega kinematografa.

Poletje ljubezni iz leta 1967 je le še bled spomin. Temni oblaki se zgrinjajo tako doma kot na tujem, ko se po skoraj 100 letih konča zgodovina oxfordske policije. Dogajanje pete sezone je postavljeno v leto 1968, ko Morse končno opravi izpite za narednika, oxfordska policija pa se združi v policijsko enoto Thames Valley, kar povzroči negotovost pri vseh v Cowleyju. Navkljub vrnitvi Joan Thursday v Oxford ostaja veliko nerazrešenega okrog njenega izginotja leto poprej in Endeavourjeve nepričakovane snubitve. Kuha se huda nevihta, ki bi utegnila razdejati tako poklicna kot zasebna življenja detektiva narednika Endeavourja Morsa in oxfordskih policistov.

Režija: Colm McCarthy

Igrajo: Shaun Evans , Roger Allam , James Bradshaw , Anton Lesser , Sean Rigby , Jack Laskey , Abigail Thaw , Caroline O'Neill , Sara Vickers , Jack Bannon