Gospodična Marple: Speči umor Agatha Christie's Marple: Sleeping Murder

Nanizanka / Kriminalka, 2. sezona, 1. del, Velika Britanija
95 min | IMDB: 7,8 |

Gospodična Jane Marple je amaterska detektivka iz vasice St. Mary Mead, ki prijateljem in družinskim članom pomaga pri reševanju skrivnostnih umorov.

Ko se Gwenda Halliday vseli v svoj sanjski dom, začne videvati srhljive prikazni. Kasneje se izkaže, da je Gwenda odraščala v tej hiši in skrivnost postane še temačnejša.

Gospodična Jane Marple je junakinja iz romanov Agathe Christie, ki živi v mirni vasici St. Mary Mead. Med številnimi obiski prijateljev in sorodnikov v drugih vaseh (in včasih tudi v svoji vasi), gospodična Marple pogosto naleti ali sliši za skrivnostne umore, ki jih pomaga rešiti. Čeprav policija ne želi vedno sprejeti njene pomoči, jo sčasoma prepriča njena sposobnost opazovanja in njen ugled. Med njenimi dogodivščinami gospodični Marple pomagajo tesni prijatelji, sorodniki ali drugi zavezniki.

Režija: Edward Hall

Igrajo: Greg Hicks , Dawn French , Geraldine Chaplin , Peter Serafinowicz , Geraldine McEwan , Sophia Myles , Helen Coker , Aidan McArdle , Anna-Louise Plowman , Emilio Doorgasingh