Murdochove skrivnosti: Izmišljeni morilec Murdoch Mysteries: Concocting a Killer

Nanizanka / Kriminalka, 10. sezona, 4. del, Velika Britanija
45 min | IMDB: 8,1 |

Zgodbe iz serije potekajo v Torontu na začetku 20. stoletja, v času izumov, ko detektiv William Murdoch rešuje najbolj krvave umore v mestu.

Ko ponovno odprejo primer umora, sta Murdoch in Ogdenova soočena z možnostjo, da sta za zapahe poslala napačnega človeka.

William Murdoch s svojimi nekonvencionalnimi tehnikami raziskuje najtežje umore v mestu. Čeprav se zaradi njegovih tehnik kolegi iz njega norčujejo, je Murdoch edini, ki lahko reši te primere. V krog ljudi, ki jim pri svojem delu zaupa, sodita patologinja Julia Ogden in policist George Crabtree. Tu pa je tudi njegov šef, inšpektor Brackenreid. Skupaj rešujejo zločine, do katerih pride v vseh slojih viktorijanske družbe. V tej sezoni nastopa Samantha Bond, ki jo poznate iz serije 'Downton Abbey' in filmov o Jamesu Bondu, vrača pa se tudi redna gostja Bea Santos v vlogi novinarke Louise Cherry, Crabtreejeve nove ljubezenske simpatije. Nenazadnje pa boste prepoznali še mladega H.P. Lovecrafta. Murdoch nadaljuje z načrti izgradnje hiše in srečnega življenja zase in svojo ženo, dr. Julio Ogden, a njemu neznano Julio bremenijo občutki krivde, ker je umorila svojo mučiteljico, psihotično Evo Pearce. V nadaljevanju serije sta Murdoch in Julia soočena z možnostjo, da sta za zapahe poslala napačnega človeka, potem ko nova forenzična analiza nasprotuje njunim prvotnim dokazom. Crabtree medtem nadaljuje ljubezensko razmerje z burleskno plesalko Nino Bloom, toda ko sreča predrzno časopisno novinarko Louise Cherry, se med njima razvije velika vzajemna privlačnost. Rebecca James se na Julijino pobudo odloči za študij medicine na Medicinski fakulteti za ženske, vendar ko najdejo kolegico študentko utopljeno po domnevnem samomoru, postane prepričana, da je nekaj hudo narobe, zato prične s svojo lastno skrivno preiskavo.

Režija: Norma Bailey

Igrajo: Daniel Maslany , Helene Joy , Jonathan Goad , Mouna Traoré , Jonny Harris , Deborah Pollitt , Yannick Bisson , Thomas Craig , Bea Santos , Elisa Moolecherry