Murdochove skrivnosti: Sprehod po divji strani Murdoch Mysteries: Stroll on the Wild Side - Part II

Nadaljevanka / Kriminalka, 5. sezona, 8. del, Velika Britanija
45 min | IMDB: 8,1 |

Zgodbe iz serije potekajo v Torontu na začetku 20. stoletja, v času izumov, ko detektiv William Murdoch rešuje najbolj krvave umore v mestu.

Potem ko reši Anno pred združbo Black Hand, se Murdoch pogaja za njeno življenje. Med preiskavo umora knjižničarke Murdoch naleti na še eno zapeljivo mlado žensko.

V 90-ih letih 19. stoletja detektiv William Murdoch preiskuje zločine z novim, bolj znanstvenim pristopom. Pri tem mu pomagata mrliška oglednica dr. Julia Ogden in narednik George Crabtree. Murdoch uporablja nove metode, kot so detektorji leži in primerjanje prstnih odtisov. Njegov nadrejeni, inšpektor Brackenreid, ga sicer podpira, a se mu zdijo Murdocheve metode tudi precej neverjetne. Izmed zapletenih preiskav v tej sezoni velja izpostaviti naslednje: Murdoch mora postopati previdno, ko napadejo protestantskega policista, za napadom pa najverjetneje stojijo katoliški nasprotniki. Murdoch se znajde v družbi ambicioznega romanopisca Jacka Londona, uspešnega industrialca Henryja Forda in celo anarhistov, ko se vtihotapi v skupino, ki jo vodi voditeljica delavskega sindikata Emma Goldman. Medtem se inšpektor Brackenreid utaplja v svoji osebni drami, ko skupaj z Murdochom preiskujeta primer poskusa umora svetovno znane operne dive. Kasneje je Murdochovo zasebno življenje prerojeno, ko odkrije, da njegova nekdanja ljubezen Anna Fulford deluje v Torontu pod psevdonimom, toda njunemu razmerju še vedno grozi kriminalna združba Black Hand. Sezona se konča s prehodom v 20. stoletje in z vprašanji o prihodnosti, ki jih odpira primer domnevnega potnika skozi čas. Bo Brackenreid sprejel novo vlogo v Ottawi in zapustil oddelek, se bo profesionalen odnos med Crabtreejem in dr. Grace prelevil v osebnega, ter kaj čaka Murdocha v prihodnosti?

Režija: Michael DeCarlo

Igrajo: Yannick Bisson , Thomas Craig , Helene Joy , Georgina Reilly , Jonny Harris , Lachlan Murdoch , Jonathan Watton , Lisa Faulkner , Eli Ham , Kristian Bruun