Beli ovratnik White Collar

Nanizanka / Drama, 5. sezona, 11. del, Združene države Amerike
125 min | IMDB: 8,2 |

Spremljamo nenavadno sodelovanje agenta FBI in nepoboljšljivega goljufa.

Medtem ko se Neal ukvarja z Rebecco, FBI preišče njeno stanovanje. Peter spozna, da je v resnici zaljubljena v Neala, in jo takoj pokliče ter ji pove, da je Neal glavni osumljenec v Haganovem umoru. Izkaže se, da je Rebecca v resnici Rachel Turner, nekdanja agentka MI5. Peter ugotovi tudi, kje je skrila pištolo, s katero je umorila Siegla.

Potem ko je Peter Burke več let poskušal izslediti Neala Caffreyja in ga spraviti za zapahe, mu je to končno tudi uspelo. Toda Neal iz strogo varovanega zapora po dobrih treh letih pobegne, da bi našel svoje bivše dekle. Peter je Nealovo taktiko v vseh teh letih dobro spoznal, zato ga brez težav spet najde. A še preden ga pošlje nazaj v zapor, mu Neal predlaga drugačno rešitev: zakaj ne bi združila moči in skupaj lovila izmuzljive zločince? Peter je sprva sumničav, toda kmalu odkrije, da mu Nealove sposobnosti res lahko pomagajo pri iskanju kriminalcev.

Režija: Doug Hannah

Igrajo: Matt Bomer , Tim DeKay , Willie Garson , Marsha Thomason , Sharif Atkins , Tiffani Thiessen , Bridget Regan , Roger Brenner , Mark Sheppard