Očka v krilu Mrs. Doubtfire

Film / Komedija, Združene države Amerike
140 min | IMDB: 7,0 |

Po ločitvi žena dobi skrbništvo nad tremi otroki, mož pa se obleče v britansko varuško, da bi ga bivša žena najela za to, da bi pazil svoje otroke.

Daniel Hillard (Robin Williams) je nesrečen očka, ki je izgubil službo; posojal je glasove risanim junakom. Po tistem, ko priredi pošastno rojstnodnevno zabavo za sina Chrisa, gredo stvari samo še na slabše. Danielova žena Miranda (Sally Field) ga ima dovolj in zahteva ločitev. Danielu ne dajo skrbništva nad otroki, ima pa pravico do obiskov, vendar mu ni dovolj, da vidi otroke komaj enkrat na teden. S pomočjo prijatelja, gledališkega maskerja Franka (Harvey Fierstein), se preobleče v gospo Doubtfire, zrelo žensko z ostrim jezikom, ki zna prisrčno skrbeti za otroke. Kot gospa Doubtfire se Daniel spet vrne v življenje svoje nič hudega sluteče družine. Vendar je njegova igra predobra in pojavijo se zapleti. Če ga bodo razkrili, se bo morda moral za vselej ločiti od družine.

Z oskarjem nagrajena družinska komedija, v kateri nas bo nasmejal legendarni komik Robin Williams.

Režija: Chris Columbus

Igrajo: Robin Williams , Sally Field , Pierce Brosnan , Harvey Fierstein , Polly Holliday , Lisa Jakub , Matthew Lawrence , Mara Wilson , Robert Prosky , Anne Haney