Donnie Brasco

Film / Kriminalka, Združene države Amerike
120 min | IMDB: 7,7 |

Agent FBI Joe Pistone se kot prekupčevalec z dragulji Donnie Brasco pod krinko vtihotapi v ožji krog mafijske združbe Leftyja Ruggiera.

Po resnični zgodbi osnovana pripoved spremlja agenta FBI Joeja Pistoneja (Johnny Depp), ki zapusti ženo (Anne Heche) in družino ter se v posebni nalogi pod krinko kot prekupčevalec z dragulji po imenu Donnie Brasco vtihotapi v ožji krog mafijske združbe Leftyja Ruggiera (Al Pacino). Sčasoma si pridobi zaupanje ostarelega mafijskega izterjevalca, ki se znotraj zločinske hierarhije nikoli ni povzpel višje in zdaj doživlja osebnostni preporod v družbi brihtnega mladega pajdaša. Lefty pred drugimi mafijci jamči zanj in ima Donnieja za svojega varovanca, zaradi njegovega prijateljstva pa je policist pod krinko čustveno preveč navezan na svojo tarčo. Medtem ko Donnie spoznava notranje kroge mafijskega podzemlja, se ga poloteva spoznanje, da bo moral prečkati mejo med varuhom zakona in zločincem, obenem pa bo svojega novega prijatelja skoraj zagotovo obsodil na smrt. V nevarnem dvoboju med družino, policisti in mafijskim prijateljem sta na težki preizkušnji Donniejeva zvestoba in poklicna integriteta.

Režija: Mike Newell

Igrajo: Al Pacino , Johnny Depp , Michael Madsen , Bruno Kirby , James Russo , Anne Heche , Zeljko Ivanek , Gerry Becker , Robert Miano , Brian Tarantina