Ponos Ratkajevih

Nadaljevanka / Drama, Hrvaška
40 min | IMDB: 5,3 |

To je zgodba o plemiški družini Ratkaj med letoma 1938 in 1948, v času ko so plemiški ideali še bili pomemben steber družbe.

"Ponos Ratkajevih" je zgodovinska nadaljevanka v 180 delih. Odvija se v najbolj razburljivem obdobju hrvaške in jugoslovanske zgodovine, od leta 1938 do 1948, in spremlja življenje hrvaške plemiške družine od njenega predvojnega vzpona do obdobja po 2. svetovni vojni, ko so se družbene razmere precej spremenile. V ospredju je plemiška družina Ratkaj. Karlo Ratkaj je uspešen poslovnež na področju industrije, je lastnik vodilne tovarne sladkarij v Kraljevini Jugoslaviji, kasneje pa se ukvarja tudi s politiko. Prava glava družine pa je njegova mati, grofica Antonija. Zgodba se prične, ko se družina preseli iz Zagreba na družinsko posestvo v okolico Bizjaka in se sreča z Josipom Jurićem, proizvajalcem alkohola, s katerim je bila Veronika zaročena v svojih mladih letih.

Režija: Branko Ivanda in Nikola Ivanda

Igrajo: Božidar Alić , Sanja Vejnović , Janko Popović-Volarić , Marijana Mikulić , Vanessa Radman , Ljubica Jović , Zijad Gračić , Ivana Bolanča , Aleksandar Srečković , Vjekoslav Janković