Ženska Kadin

Nadaljevanka / Telenovela, 1. sezona, 62. del, Turčija
51 min | IMDB: 6,8 |

Serija govori o Bahar, mami samohranilki z dvema otrokoma.

Hatice pričaka Širin in je ne spusti v hišo, ampak jo pošlje k Jale. Pove ji, da je Bahar vse izvedela. Bahar vsa besna vstopi v hišo in išče Širin. Hatice jo miri, a ne pomaga. Pozneje ji Arif pove, da je tudi prijateljica Yeliz vedela za Širin. Bahar je globoko užaljena. Arif se razjezi nanjo, češ da so bili vsi tiho zaradi njene bolezni in da ji želijo samo dobro. Bahar reče Enverju, naj se odseli. Otroka sta žalostna, saj ga imata zelo rada. Enver se skrije pri Ceydi, ker noče pustiti Bahar same.

Ženska je zgodba o preživetju mlade vdove Bahar, ki ima dva otroka. Ko je bila stara osem let, jo je zapustila mama, kasneje pa je izgubila še babico in očeta. Osamljena Bahar spozna Sarpa, v katerega se zaljubi. Po nekaj letih skupne sreče Bahar ovdovi in ostane sama z dvema otrokoma, sedemletno hčerko Nisan in štiriletnim sinom Dorukom. Otroka sta zdaj edino, kar jo ohranja pri življenju. Ob njima zbere moč, da življenje, revščino in odsotnost moža spremeni v znosno bivanje. Verjame, da se, če imaš nasmešek na obrazu, tudi srce odzove z nasmehom. Ob vseh izzivih, s katerimi se sooča, ji je v največjo pomoč ljubezen do pokojnega moža Sarpa. Z njim se pogovarja o vseh težavah ter se ves čas spominja trenutkov, ki sta jih preživela skupaj. Spomini so zanjo most med preteklostjo in sedanjostjo, hkrati pa ji preprečujejo, da bi zrla v prihodnost, saj v njenem srcu ni prostora za drugega moškega. Ta mlada in lepa ženska se je zavoljo svojih otrok odrekla svojemu življenju in svoji ženskosti. Ko po dvajsetih letih v njeno življenje ponovno pride mama Hatice, se mora Bahar soočiti s svojo preteklostjo in spozna, da ta ni bila taka, kot se je spominja. Ponovno se želi zbližati z mamo, vendar na tej poti stoji velika ovira, sestra Širin. Ta težavna mlada ženska poskuša narediti vse, kar je v njeni moči, da bi preprečila, da bi se starejša sestra in mama zbližali. Hatice ne želi, da bi se psihično stanje mlajše hčerke poslabšalo, zato obrne hrbet Bahar, ki pa mamo v resnici zdaj močno potrebuje. Hatice ravna tako, kljub temu da temu njen mož Enver nasprotuje. V seriji spremljamo zgodbe več žensk: Hatice, ki zapusti otroka, da bi začela novo življenje, in je zdaj razpeta med dvema hčerkama; Yeliz, ki prav tako potrebuje moškega; Jale, ki obrne hrbet svojemu sinu, ker verjame, da materinstvo ni zanjo, in se raje posveti karieri; avanturistična Julide, ki je žrtev svoje lepote ... To so zgodbe žensk, ki si včasih med seboj pomagajo, včasih si mečejo polena pod noge, zgodbe o njihovih ljubeznih, željah in borbah.

Režija: Nadim Güç

Igrajo: Özge Özpirinçci , Caner Cindoruk , Bennu Yildirimlar , Seray Kaya , Ayça Erturan , Ece Ozdikici , Kubra Suzgun , Ali Semi Sefil , Feyyaz Duman , Devrim Özder Akin