Sabotaža Sabotage

Film / Akcija, Združene države Amerike
120 min | IMDB: 5,7 |

Člani elitne enote Urada za droge se po raciji varne hiše mamilarskega kartela znajdejo na seznamu za odstrel in začnejo umirati drug za drugim.

Scenarist kriminalke Dan za trening in režiser akcije Zadnji obhod predstavlja policijsko kriminalko o posebni enoti specialcev Urada za boj proti drogam pod vodstvom odločnega veterana Johna Breacherja (Arnold Schwarzenegger). V boju s preprodajalci drog ne poznajo usmiljenja in za sabo vedno pustijo popolno uničenje, toda vse se spremeni, ko stopijo na prste vplivnemu mafijskemu kartelu in oropajo njihovo varno hišo. Toda ukradeni denar izgine, agentje pa se čez noč iz lovcev spremenijo v žive tarče. Breacher kmalu posumi, da imajo v svojih vrstah izdajalca. S peščico zvestih prijateljev se odpravi na poslednji obračun s kriminalci.

Akcijski kriminalni triler z Arnoldom Schwarzeneggerjem v glavni vlogi je svobodna priredba romana Agathe Christie "In potem ni bilo nikogar več". Film ni tipična akcija, saj se ponaša s prvinami detektivke, kar igralcem omogoča, da pokažejo svoj igralski talent in ne le streljajo s puškami. Še posebej je kritike navdušil Schwarzenneger, saj so njegov nastop označili kot enega boljših po njegovi vrnitvi iz politike.

Režija: David Ayer

Igrajo: Arnold Schwarzenegger , Sam Worthington , Joe Manganiello , Josh Holloway , Terrence Howard , Max Martini , Kevin Vance , Mark Schlegel , Ned Yousef , Mireille Enos