Pod košem Basketeers

Otroški in mladinski / Risanka, 1. sezona, 23. del, None
25 min | IMDB: 7,4 |

Pet mladih košarkarjev dobi priložnost, da se udeležijo zelo posebnega turnirja, povrh vsega pa njihov trener postane zvezda lige NBA, Tony Parker.

Filmski zvezdniki so resni nasprotniki ekipe Top 5 v košarki. S pomočjo svojega novega filma pa na svojo stran uspejo pridobiti tudi navijače Top 5. Ti se počutijo brez slave in blišča popolnoma ničvredne, kar jim pri igri prav nič ne pomaga. Na srečo Filmskim Zvezdnikom ponagaja velikanski robot, njihovo skrivno orožje, ki ogrozi gledalce na tekmi. Bo Top 5 uspelo dobiti navijače nazaj na svojo stran?

Rudy, Mia, Stella, Mike in Leo sestavljajo ekipo Top 5, ekipo mladih košarkarjev, ki se iz Evrope odpravi na turnir ulične košarke v San Antonio, Teksas, v Združene države Amerike. Tam jih pričaka njihov trener, slavni košarkar lige NBA Tony Parker. Skupaj se podajo na veliko pustolovščino, a že takoj na začetku jim jo pri registraciji na turnir zagode Tonyjev dolgoletni sovražnik Suhi, ki ekipo ugrabi, da zamudijo rok za prijavo na turnir. Jim bo z dobro igro uspelo se kvalificirati?

Režija: Bruno Bligoux

Igrajo: Manon Azem , Pascale Chemin , Jennifer Fauveau , Martial Le Minoux , Gilbert Levy , Alexandre N'Guyen , Marie Nonnenmacher , Dimitri Rougeul , Franck Sportis